BEZOMANIA – MANGOMANIA
9 września, 2018
BEZA Nakręca Poznań w stylu retro
30 września, 2018
Pokaż wszystko

BEZA UP your life – Jesień 2018

 

BEZA UP your life

Jesień 2018

Nasycenie kolorów to jedna z form zintensyfikowania doznań wizualnych. Tej jesieni w Bezie intensyfikujemy wizualnie, ale przede wszystkim smakowo. U nas mówimy, że szczęście chodzi parami i dlatego łączymy smaki bezowych tortów ze smakami naszych herbat do zakochania by słodką promocją „Better Together” rozpalić zmysł smaku. Kolory jesieni zyskują w Bezie wymiar szczególny i nawiązując do pozytywnej opowieści z filmu „Amelia” dają powiew świeżości, tchnienie radości i potęgę bliskości drugiego człowieka. Jesień to także pora zbioru plonów i szukania…grzybów, z tej okazji urządzimy prawdziwe bezobranie, szukajcie w naszej cukierence bezowych pieczarek i słodkich podgrzybków. Jeśli rowery kojarzyliście do tej pory z letnią porą to czas na zmianę! Na ulice Poznania wyjadą tej jesieni prawdziwe bicykle z retro koszykami wypełnionymi po brzegi bezami – wszystko po to by dotrzeć do tych gości, którzy jeszcze nie dotarli do nas. Wierzymy, że z jazdą na bicyklu jest podobnie jak z wypiekiem bez, potrzeba do tego trochę kunsztu, marzeń i szczęścia. A pod hasłem „Szczęście” (j. włoski: Felicità) zapraszamy do nas na Poznań Coffee Marathon, który odbędzie się w dniach 22-28.X. Jak przystało na cukiernio-kawiarnię z francuskim akcentem tej jesieni nie zabraknie u nasz jadalnych kasztanów zanurzonych w bezowej chmurce, ale pojawią się także te pieczone, kto wie może zbudujemy własną – bezową legendę kasztanową. Tę porę roku zwieńczymy naszym autorskim festiwalem tart owocowych by rozgrzać Was nasyconymi ciepłem smakami jesieni. Zapraszamy!



Na okładce jedna z dziewczyn z bezowej obsługi: Charlotta - nietuzinkowa romantyczka o hardym charakterze, której zakręcenie nie ogranicza się tylko do zawiłości i skrętów jej loków.
Pragnąc realizować różne pasje znalazła się jednocześnie na dwóch kierunkach studiów – wiedzy o teatrze i psychologii.
Lubi rozpieszczać swoje podniebienie, szczególnie włoskimi ravioli i francuskim Chardonnay. Dzień bez pysznej i aromatycznej kawy to dla niej dzień stracony, dlatego z chęcią umila nią dzień także Gościom Bezy.