10 stycznia, 2019

Black is the new Gold

Bezy znane są na całym świecie, a ich bardziej wysublimowa forma w postaci makaroników zrobiła zawrotną karierę we Francji. Obecnie te małe okrągłe ciasteczka na bazie bezy wzbogaconej mielonymi migdałami zdobywają także serca Polaków. O ile makaroniki kojarzone są z kolorami tęczy, o tyle bezy są zazwyczaj po prostu białe, ale nie zawsze…
22 grudnia, 2018

BEZA UP your life – Zima 2018/2019

Zima w ujęciu kolorystycznym to po prostu biel. Beza także, ale tej zimy zaskoczymy barwami i nie tylko. Ostatnia pora roku jest dostojna i monumentalna, nazywa jest królową, bo także rozpoczyna następny rok.
17 grudnia, 2018

Poznań Coffee Marathon – X-MAS edition

„Jeśli w życiu powiodło Ci się bardziej niż innym, to zbuduj dłuższy stół a nie wyższy płot” – powiedział kiedyś ktoś mądry. Jakie to przełożenie na Bezę?
27 listopada, 2018

BEZOWO KASZTANOWO

Są takie owoce, które wyrastają na dorodne tylko wtedy, gdy lato jest długie i ciepłe. Dojrzewają na drzewie z rodziny bukowatych, które potrafi rosnąć nawet 500 lat. Od wieków owoce te były cenione jako smaczny dar natury, stanowiący niegdyś podstawę żywienia w wielu rejonach Hiszpanii, Francji i Włoch – poznajcie jadalne kasztany.