Tort niczym romans Ameryki Północnej z Francją, bowiem Red Velvet Cake to amerykański klasyk, zaś w naszej wersji bezowej jest on zwieńczony francuską bezą i malinami.
Ciasto dostępne jest w dwóch wersjach smakowych: śmietankowo-malinowym i malina z różą (w wersji z różą ciasto udekorowane jest płatkami róż). Tort składa się dwóch blatów biszkoptowych nasączonych malinowym ponczem, które mają intensywny czerwony kolor, śmietankowo-malinowego kremu ze świeżymi malinami (lub malinowo-różanego kremu) oraz francuskiej, kruchej bezy udekorowanej świeżymi malinami (lub płatkami róż).
Tort idealny na prezent.
Tort serwujemy z musem truskawkowo-malinowym wykonanym w 100% z owoców.
Tort i mus zawierają tylko naturalne składniki.
Od 229,90 zł
Sposób przechowywania:
Zarówno wypiek jak i mus powinny być przechowywane w lodówce. Konsumpcja powinna nastąpić w ciągu 2 dni od zakupu.
Sposób serwowania:
Wypiek rekomendujemy kroić nożem zanurzonym wcześniej we wrzątku, czynność zanurzenia w gorącej wodzie powtarzamy przed każdym krojeniem. Ukrojony kawałek wypieku polewamy musem owocowym i dekorujemy liśćmi mięty lub melisy.
Ostateczny wypiek może nieznacznie różnić się od zaprezentowanego na zdjęciu. Waga tortu może nieznacznie odbiegać od podanej w opisie wypieku