Sklep

Tort Bezowy „Niebo w gębie”
6 stycznia, 2025
Nowość! Black Full Moon
9 stycznia, 2025
Pokaż wszystko
Możliwość zamówienia telefonicznego
pod numerem telefonu:
(+48) 61 101 56 06
Dowozimy na terenie Poznania, Leszna i Wrocławia

Nowość! Merengi

Merengi – ich historia sięga XVIII wieku, kiedy po raz pierwszy pojawił się przepis na bezę we francuskiej literaturze kulinarnej.

Każda z nich ma niepowtarzalny kształt, gdyż są formowane ręcznie. Z zewnątrz są kruche i chrupiące, w środku kryją delikatną, ciągnącą się piankę. Merengi są okazałe, są dwa razy większe od suchych beziątek sprzedawanych w naszej cukierni.

To deser sam w sobie. Jego prostota to kwintesencja delikatności, kruchości i słodyczy. Tak jak dawniej całe rodziny rozkoszowały się jego smakiem co widać na drzeworycie Augusta Mandlick’a zatytułowanym „Beza” z 1885 r., tak dziś każdy z Was może przenieść się myślami do czasów, w których słodycz była celebrowana.

Od 47,40 

 zł
SKU: Brak danych Kategorie: , ,

Sposób przechowywania:

Wypiek rekomendujemy przechowywać w lodówce. Konsumpcja powinna nastąpić w ciągu 2 dni od zakupu.

 

Ostateczny wypiek może nieznacznie różnić się od zaprezentowanego na zdjęciu. Waga tortu może nieznacznie odbiegać od podanej w opisie wypieku

Wypiek zawiera następujące alergeny: jaja